ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія презентує музичний проект, присвячений Білозіру

|

У рамках вшанування 60-річчя від дня народження композитора Львівська обласна філармонія представляє музичний проект «Пшеничне перевесло».  Про це Львівському порталу повідомили організатори.

unnamed (3)

«Десятки чарівливих, невмирущих пісень  виконають для Вас – народний артист України Мар’ян Шуневич, заслужений артист України Олег Кульчицький, Ліліана Раврух, ВІА «Ватра», ансамбль «19-й клас», Естрадно-симфонічний оркестр Львівської обласної філармоніїпід батутою Богдана Дашака», – зазначають у прес-службі філармонії.

Вірші українських поетів, присвячені пам’яті композитора, декламуватиме майстер художнього слова, заслужений артист України Олег Батов.

Отож, концерти відбудуться: 11 листопада  –  у Дрогобичі, 13 листопада – у Тернополі, 16 листопада  – у Червонограді, 20 листопада  – у Івано-Франківську.

Довідка

Білозір Ігор – один з найвідоміших та найталановитіших українських композиторів, народний артист України, виконавець та лідер  вокально-інструментального ансамблю «ВАТРА». Своїми вчинками композитор утверджував прагнення бути українцем. Його творчий спадок і сьогодні знаходить відгук в українських душах.Музичні твори Ігоря Білозіра давно уже стали народними, а його композиції і надалі залишаються актуальними. Автор таких популярних пісень, як «Пшеничне перевесло», «Світлиця», «Від Бога», «Перший сніг», «Весільний марш», «Не сип, мила, скла»… 8 травня 2000 року його побили у кав’ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка у Львові. У Ігоря була стражденна місія любити Україну, і цю місію він проніс упродовж усього свого короткого життя. Внаслідок завданих травм 28 травня 2000 року серце композитора зупинилося назавжди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *