ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили рекорд Європи з удару ногою

|

У п’ятницю, 23 жовтня, у Львові вперше в Україні організували турнір по силі удару. Перший турнір по силі удару приніс і перший рекорд. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

10817634_1403378986619945_1123104427_n

Змагання проводилися під гаслом: «Ні війні!». Завітав на змагання і всесвітньовідомий український боксер Андрій Котельник – срібний призер Олімпійських Ігор, чемпіон світу по версії WBA.

Чоловіків з найсильнішим ударом визначали у трьох номінаціях: удар рукою класичним стилем (передньою частиною кулака); удар рукою вільним стилем (як завгодно – долонею, передпліччям і т.д.); удар ногою.Змагатися можна було, як в одній, так і в усіх трьох номінаціях.

Вагові категорії у кожній номінації: до 70-ти кг, до 90 кг, понад 90 кг. Учасники мали п’ять спроб, щоб продемонструвати свій найсильніший удар. Зараховувалась найкраща спроба. Сила удару фіксувалася в кгс – кілограми сили.

Переможці та призери чемпіонату отримали медалі та «ударні» сертифікати на знак своєї суперсили, ще й цінні подарунки від партнерів турніру.

У номінації «Удар ногою» Андрій Романюк пробив ногою по силоміру 1172 кгс, що зафіксували як новий рекорд Європи. В ударі рукою вільним стилем також показували вражаючі результати, наближені до найкращого результату у Європі – 1083 кгс, який вибив росіянин Цорієв Дзамболат.

Вкінці змагань визначили і абсолютного чемпіона в ударах руками класичним та вільним стилем. Саме у цих номінаціях переможці вагових категорій до 90кг та понад 90 кг показали приблизно рівні результати.

Відтак вирішили визнати найкращого і переможці зійшлися у дуелях. Одночасно на ринг викликали двох спортсменів, які почергово били по силоміру. Дуелянти мали по три удари, показники яких сумували.

Першими у боротьбу вступили найсильніші в ударі кулаком – Богдан Кісільов (вагова категорія – до 90 кг) та Андрій Романюк (понад 90 кг). Після першого удару Богдан знявся з участі, тож абсолютним чемпіоном в ударі рукою класичним стилем став Андрій Романюк.

Запекла боротьба за титул абсолютного переможця розгорнулася між чемпіонами у своїх вагах в ударі рукою вільним стилем – Андрієм Безегою та Ігорем Ковтко. Логічно перемогти мав би Андрій, який у категорії до 90 кг показав результат 1031 кгс; Ігор же у вазі понад 90 кг вибив 922 кгс. Проте стабільнішим у трьох ударах виявився Ігор, він у сумі назбирав понад дві тонни – 2161 кгс (582+766+813) – і став абсолютним чемпіоном. У Андрія – 2018 кгс (473+664+945 кгс). Абсолютних чемпіонів нагородили Кубками.

Фото: muay.life

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *