ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина налагоджує економічну співпрацю зі Словаччиною

|

Питання поглиблення економічної та культурної співпраці обговорили під час зустрічі голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та Надзвичайний  і Повноважний Посол Словацької  Республіки в Україні Юрій Сівачек. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Словаччина

«Ми не до кінця використовуємо ті можливості для співпраці, які є між нашими країнами. Український ринок сьогодні є досить сприятливим для інвестицій. Зокрема, ми зацікавленні в інвестиціях у галузь енергозбереження, деревообробки, харчову промисловість та переробку твердих побутових відходів. Ті компанії, які уже працюють в нашому регіоні і які тільки розпочинають виробництво, мають сприяння місцевої влади. Вони відчувають,  що тут є безпечно і перспективно вести свою бізнесову діяльність», – зазначив Олег Синютка.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької  Республіки в Україні відзначив добре організований процес проведення місцевих виборів.

Словаччина1

«Ми спостерігали за перебігом виборів і хочемо відзначити, що вони пройшли спокійно і прозоро. Сподіваюсь, це стане поштовхом до розвитку регіонів, а внаслідок проведення децентралізації більше повноважень отримають громади на місцях», – підкреслив Юрій Сівачек.

За його словами, словацькі бізнесмени зацікавлені вивчити потенціал регіону і  налагодити економічні зв’язки з Львівщиною.

Окрім того, голова ОДА звернувся з проханням до Надзвичайного та Повноважного Посла Словацької Республіки бути лобістом в Європейському Союзі щодо питання надання Україні безвізового режиму.

Сторони також обговорили можливість відкриття Почесного консульства Словацької Республіки у Львові.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *