ОСТАННІ НОВИНИ

Садового не покарають за нинішню приховану агітацію, – КВУ

|

Міського голова Львова Андрія Садового не можуть покарати за нинішнє маніпулювання думкою виборців на радіо. Про це сьогодні, 25 жовтня, під час відеомарафону у Львівському прес-клубі заявила голова правління ЛОГО ВГО «Комітет виборців України» Соломія Саврук, передає кореспондент Львівського порталу.

sadoviy

«Нині вранці на Львівському обласному радіо міський голова проводив приховану агітацію: він розповідав про свої здобутки на посаді мера.  Це вважається маніпулюванням думкою виборців», – резюмувала Соломія Саврук.

І додала, що покарати за це неможливо: «Із законної точки зору, на жаль, ми не можемо це довести. Це саме стосується зовнішньої реклами інших кандидатів на посаду мера, яка досі залишається в місті, адже вона не містить закликів проголосувати за ту чи іншу особу. Отож, згідно із ЗУ «Про вибори» та ЗУ «Про місцеві вибори» така агітація не може бути доведена. Це є факт маніпулювання виборцями, але не порушення закону як такого».

Як уже повідомляв Львівський портал, мер Львова у ефірі Львівського радіо «звітував про свої здобутки на посаді мера», що розцінюється як прихований вплив на електорат.

Фото: firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *