ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують книгу військового капелана про АТО

|

У львівській книгарні «Є» 27 жовтня презентують книжку військового капелана «Соняхи. Духовність на час війни». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

unnamed

«Соняхи. Духовність на час війни» – це збірка правдивих і дуже емоційних історій про молодих військових Збройних Сил України, які загинули в АТО на теренах східної України, поєднаних з оповідями військового капелана Андрія Зелінського, для якого ці хлопці були не просто солдатами, а побратимами. Книжка-роздум, книжка-спогад і книжка-надія – саме те, що підтримує духовність у часі війни», – йдеться у повідомленні «Видавництва Старого Лева».

Як зазначає Андрій Зелінський, ця збірка є також скромною даниною пам’яті – надзвичайно щирою і дуже відвертою – усім, хто пройшов крізь моє життя і назавжди залишився сторожем вічності на якомусь із полів українського Сходу.

«Писалося упродовж року воєнного протистояння у різних неспокійних і гарячих точках сьогоднішнього фронту. Інколи думки народжувались «там», а викристалізовувались у слово уже «тут». Тексти справжні, як і образи та почуття, в них описані. Ця книга про друзів і для друзів, а тому написана з любов’ю та глибокою й щирою вдячністю. Саме їхні світлі погляди заглядають з її сторінок до сумління та серця українського читача. З цими хлопцями, молодими офіцерами Збройних Сил України, я познайомився і заприятелював майже десятиліття тому, протягом їхніх курсантських років у Академії сухопутних військ у Львові. З деякими із них підтримував спілкування упродовж усього цього часу, а згодом перетинався на стежках сьогоднішньої війни. Для мене особисто вони – втілення відданої та жертовної служби своєму народу, щирої, щедрої та до кінця вірної любові. Коли Україну підступно підштовхнули в жорстокий безлад кровопролиття, і рідну землю огорнула непроглядна темрява, вони запалали соняхами на полях української журби. Ці тексти про глибоке і про глибоко людське. Вони – про духовний вимір людського досвіду війни та про справжню любов, здатну перемінити людину на сонце, а наш спільний біль – на радість спільної надії», – зазанчив він.

Додамо, що книгу видало «Видавництво Старого Лева».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *