ОСТАННІ НОВИНИ

На ЗНО-2016 з держбюджету вже дали десять мільйонів

|

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт заявив, що до кінця цього року для забезпечення проведення ЗНО у 2016 році уряд виділив 10 мільйонів гривень на оновлення матеріально-технічної бази УЦОЯО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

завантаження

«Ми дотримуємось усіх строків, і зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться», – зазначив Сергій Квіт.

Міністр зауважив, що наявна матеріально-технічна база УЦОЯО та регіональних центрів на сьогоднішній день є застарілою, і саме на її оновлення будуть спрямовані урядові кошти.

«Також необхідно оновити та сертифікувати програмне забезпечення УЦОЯО. Ті кошти, які ми отримали в цьому році, будуть витрачені на першочергові технічні потреби центру, і вже в бюджет наступного року ми закладатимемо таку суму, яка необхідна для подальшого оновлення обладнання», – пояснив Сергій Квіт.

Також Міністр зазначив, що державну підсумкову атестацію (ДПА) з іноземної, і в першу чергу, англійської мови, у 2016 році складатимуть усі випускники, але ЗНО з іноземної мови  буде обов’язковим лише для вступу на лінгвістичні спеціальності.

«ДПА з іноземної мови відбуватиметься з використанням тих тестів, які зараз є для ЗНО. Наразі для об’єктивного оцінювання знань з іноземної мови необхідно також напрацювати методологічну базу для проведення аудіювання, яке ми включимо до ЗНО з іноземної мови вже через рік», – повідомив Сергій Квіт.

ЗНО-2016 відбуватиметься з 5 травня по 10 липня 2016 року. У травні відбудуться тести з обов’язкових предметів – української мови та літератури, історії України та математики. Їх результати будуть водночас зараховуватись і як вступні іспити, і як ДПА. Всього випускникам пропонується тестування з 12 предметів, з яких вони мають право складати не більше чотирьох. Програми ЗНО-2016 залишаться такими ж, як і у 2015 році.

Фото: report.if.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *