ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розпускає своє коріння вже в Одесі?

|

Як відомо нещодавно  керівником Одеської митниці стала екс-заступниця Саакашвілі 26-річна Юля Марушевська. Усе б нічого, якби до її призначення на високу посаду не був причетний…мер Львова – Андрій Садовий. Про це пише портал Dumskaya.net, передає кореспондент Львівського порталу.

Садовий

Хто така Марушевська?

На жаль, інформації про неї небагато. Марушевська ніколи особливо не заглиблювалася в деталі свого минулого. Єдине, що було широко відомо – що вона родом з Татарбунарського району (хоча насправді там тільки жили її родичі). Про свою сім’ю нинішній керівник Одеської митниці не згадувала ніде і ніколи.

Про те, що Юлія Марушевська заміжня, можна дізнатись з декларації про доходи, опублікованій на сайті ОДА. У розділі «члени сім’ї» вказаний  чоловік – Проців М.І. Судячи з декларації, він є досить успішним підприємцем, який за минулий рік, крім зарплати, отримав дохід від підприємницької діяльності в розмірі понад 500 тисяч гривень.

Одна Сатана?

Встановити, хто конкретно є чоловіком нового керівника Одеської митниці, дозволяє  публікація на сайті телеканалу «24». Після чергового випаду російських пропагандистів 6 березня 2014 комерційний директор телеканалу Маркіян Проців повідомив, що Юлія Марушевська доводиться йому дружиною.

24

Ця обставина пояснює історію створення знаменитого відеоролика «I Am a Ukrainian», в якому розповідалося про Евромайдан і про мотиви людей, які вийшли на протести, а також вибір Марушевська в якості ведучої персонажа цього ролика.

Хто такий Маркіян Проців? 32-річний львів’янин – талановитий лінгвіст, випускник Львівського національного університету, магістр у галузі німецької та англійської філології. Деякий час навчався в Австрії та Німеччині. У 2005 році став журналістом ТРК «Люкс», де працює дотепер.

Сватання до Одеси?

Телерадіокомпанія «Люкс» була створена чинним мером Львова Андрієм Садовим. До складу холдингу входять телеканали «24» і «Люкс», радіостанції «Люкс ФМ», «Радіо 24», ряд інтернет-сайтів, у тому числі популярний ресурс Zaxid.net. Після обрання Садового міським головою активами управляє його дружина, Катерина Кіт-Садова. Немає жодних сумнівів, що Маркіян Проців, комерційний директор медахолдінга, засновник і директор пов’язаних з ним підприємств, є близькою довіреною особою львівського мера.

Під час представлення в якості члена команди нового губернатора Юлія Марушевська розповідала про якихось людей, які представили її Михайлу Саакашвілі. Скоріше за все, людиною, що рекомендував кадри майбутнього одеському губернатору, може бути тільки львівський мер Андрій Садовий, який запропонував кандидатуру дружини свого довіреної особи.

18 червня 2015 року, в день голосування за відставку голови СБУ Валентина Наливайчанко, була оприлюднена скандальне СМС-листування народного депутата Висоцького з блогером Волохом про те, що в обмін на голоси фракції «Самопомочі» Садовому нібито «віддають» львівську прокуратуру і митницю. 10 липня Саакашвілі представив Юлію Марушевську як свого заступника, а сьогодні вона очолила Одеську митницю.

У суботу, 17 жовтня, Михайло Саакашвілі відвідав Львів, де відкриваються Дні Бессарабії. Під час візиту він украй позитивно відгукнувся про Андрія Садового, який в черговий раз балотується на посаду мера.

Чи пов’язані всі ці події і як саме – варто лише здогадуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *