ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко проінспектував ремонт дороги Мукачеве – Львів

|

У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко зустрівся з громадськими організаціями, які контролюють будівництво дороги державного значення Н-09 Мукачеве – Львів, та ознайомився з ходом робіт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента  України.

original-1441797363

Президент поспілкувався з представниками громадських організацій, серед яких учасники АТО. Так, за їх інформацією, завдяки контролю громадськості вдалося зекономити 18 млн гривень. «Ваша справа – контролювати. Влада – ваші партнери, щоб усі закупівлі і тендери відбувалися прозоро», – сказав глава держави, звертаючись до волонтерів.

Президент додав, що була проведена перевірка витрат на будівництво доріг, і вже зараз можна стверджувати про зменшення витрат на 11% на погонний метр.

Президент наголосив, що для розвитку будь-якої країни важливе будівництво інфраструктури та доріг, підкресливши, що Прикарпаття має розвивати свій туристичний та транспортний потенціал. «Цього року ми ставимо пріоритетом, щоб відбудувати дорожню мережу на Іванофранківщині», – сказав глава держави.

Президент наголосив, що в останній рік значно збільшилася кількість туристів, які приїжджають в Україну, і якісна інфраструктура, в тому числі дороги, відіграють надзвичайну роль в розвитку регіону. За словами Глави держави, більше 800 млн гривень було виділено на ремонт доріг карпатського регіону.

Траса Н-09 є однією з ключових автодоріг, які забезпечують рух у напрямку західного кордону. Ремонт дороги сприятиме поліпшенню транспортного сполучення, збільшенню вантажо- та пасажиропотоків. На поточний ремонт автомобільної дороги Мукачеве – Львів на ділянці Івано-Франківськ – Галич – Рогатин – межа Львівської області постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня цього року № 323 було затверджено фінансування в сумі 310 млн грн. У липні також було виділено 40 мільйонів гривень з коштів державного фонду регіонального розвитку. За рахунок цих коштів буде виконано тільки будівельні роботи. На заходи з безпеки руху та облаштування дороги необхідні додаткові кошти в сумі 100 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *