ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили чотири кримінальні провадження щодо порушення виборчого законодавства

|

Усього від початку передвиборчої кампанії до працівників міліції Львівщини надійшло двадцять звернень про порушення виборчого законодавства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

вибори

За усіма повідомленнями працівники територіальних підрозділів міліції Львівщини провели перевірки, за результатами яких відкрито чотири кримінальних провадження.

Як і раніше, більшість повідомлень стосуються пошкоджень бігбордів та розповсюдження недостовірної інформації про кандидатів у депутати. Проте, останнім часом правоохоронці отримують інформацію про викрадення агітаційної продукції.

Так, у Галицький райвідділ міліції Львова звернувся один з партійних активістів, котрий повідомив про викрадений з фасаду будинку банер з передвиборчою агітацією за одного з кандидатів у депутати до Львівської міської ради. Суму завданих збитків заявник оцінив у 150 гривень. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Почастішали також випадки, коли агітаторам перешкоджають розповсюджувати газети та поліграфічну продукцію. Усі повідомлення вносяться до журналу єдиного обліку, за кожним з них правоохоронці проводять перевірки.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *