ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові немає жодної згадки за вбивство 142 тисяч людей на Цитаделі – правозахисниця

|

Вежа смерті львівської Цитаделі досі не має згадки про те, що сьогоднішній «готельно-розважальний комплекс» був місцем німецького концттабору Stalag-328,  де замордували 142 тисячі людей. Про це повідомляє правозахисниця Олеся Ковалишин у сюжеті «Про Львів корупційний і без моралі», передає кореспондент Львівського порталу.

3

За словами О. Ковалишин, сьогоднішній готель розташований у львівській Цитаделі, де у 1941 – 1944 роках був німецький концтабір. За три роки на цьому місці замордували 142 тисячі військовополонених, і про це немає жодної згадки. Натомість фешенебельний готель запрошує на веселі застілля.

3a«У Львові не зважають ні на культурну спадщину, ні на потреби мешканців, ні на історичне минуле. Хоча львівська Цитадель із 2012 року внесена в реєстр пам’яток архітектури національного значення, досі жодного знаку там не з’явилося, бо який знак можна поставити в готелі, якщо на цьому місці був концтабір, де захороненні люди. Вони нічого не роблять для історичного ознакування, бо це несе ризики для комерції», – говорить правозахисниця.

На фото: стоп-кадри із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *