ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині правоохоронці виявили понад 150 плантацій маку та коноплі

|

Протягом чотирьох місяців (з 20 травня до 24 вересня) на території області проводились комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Під час них правоохоронці перевірили майже 5 тисяч сільськогосподарських підприємств та присадибних ділянок на предмет вирощування наркорослин. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

планктація маку

Як повідомив начальник управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Володимир Білоус, метою заходів було виявлення та знищення незаконних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у  обіг, затримання та притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності осіб, причетних до цього.

Правоохоронці виявили 158 присадибних ділянок, власники яких культивували рослини, що в подальшому могли потрапити на ринок наркотиків. Зокрема, було вилучено та знищено 49395 рослин снодійного маку та 2794 кущів коноплі.

Щодо усіх зловмисників відкриті кримінальні провадження за ст.310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Із них 100 особам повідомлено про підозру у вчиненні зазначених правопорушень.

Найбільше випадків незаконного посіву та вирощування наркомістких рослинзафіксовано у Жидачівському, Кам’янка-Бузькому, Буському, Перемишлянському, Сокальському та Яворівському районах. На жаль, роз’яснювально-профілактична робота, яку проводять правоохоронці, окремими громадянами просто ігнорується.

Так, на присадибній ділянці 49-річної жительки Кам’янка-Бузького району працівники міліції виявили 1570 рослин маку, в селянки з Перемишлянського району – понад 3000, а в одному з господарств Бродівщини – аж 10549 рослин.

У Золочівськомурайоні чоловік вирощував не лише мак (1600 рослин), а й коноплю (2100 рослини).

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *