ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшли дебати кандидатів у мери

|

Сьогодні, 18 жовтня, у Львові пройшли публічні дебати кандидатів у мери Львова. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

дебати

На дебатах були присутні 10 з 11 претендентів на крісло міського голови: кандидат від фракції «Свобода»  Руслан Кошулинський на відкриті дебати не з’явився.

DSC_9052

Формат дебатів був доволі простий: десятеро учасників повинні були представити свої програми, намагаючись конкретизувати, що саме вони планують робити на місцевому рівні, а не на всеукраїнському. Потім учасник дебатів мали змогу відповісти на питання, що найбільше хвилюють львів’ян. Ці питання кожен учасник вибирав «всліпу», так само, які і імена двох своїх опонентів, що могли задати «каверзні» питання канддату.

DSC_9080

На другому етапі не обійшлось і без курйозів. До прикладу, один з кандидатів, Анатолій Країнській, не до кінця зрозумів своє питання: «Проблеми матері з дитиною, зокрема встановлення убиралень на дитячих майданчиках», і висловив свою особисту думку з приводу ролі убиралень у політичній стратегії міського голови.

DSC_9092

«Кожен міський голова, що себе поважає, повинен встановлювати громадські вбиральні», – підмітив він.

DSC_9058

DSC_9068

Третій тур дебатів був найкоротшим, адже головна «зірка» Андрій Садовий дуже поспішав, та не зміг прийняти усі «удари» у свою сторону. Зокрема, цей тур передбачував питання опонентів один до одного: питатись можна було усе-завгодно у кого-хочеш. Утім, після декількох коротких питань, ведуча дебатів – відома журналістка Тетяна Даниленко – оголосила про фінал.  Дехто з присутніх, зокрема, нардеп Ігор Васюник, не зміг задати своє питання через брак часу.

DSC_9083

DSC_9085

Як зазначила керівник  Західноукраїнського представництва фонду «Відродження»  Оксана Дащаківська, висока явка кандидатів на дебатах є позитивним кроком до відкритості в політиці.

DSC_9095

«Ми дуже раді, що майже усі, кого ми запросили на ці дебати, завітали сюди. Ми надіємося, що це стане хорошою традицією і на наступних виборах дебати відбуватимуться ще відкритіше», – зазначила вона.

Фото: Катерина Родак, Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *