Роботу Дрогобицького автокранового заводу хочуть «воскресити»

|

Господарський суд Львівської області виніс рішення у справі Дрогобицького автокранового заводу: оголошено процедуру санації.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Народного контролю».

00088653_n2

Автокрановий завод – це унікальне підприємство, котре було засноване ще у 1965 році і діяло безперервно майже 50 років.

Але, як зазначають у прес-службі «Народного контролю», через халатність воно опинилося на межі банкрутства: «Через халатність або злочинну недбалість кількох осіб, які на сьогодні ховають свої обличчя за офшорними кіпрськими компаніями, щодо Дрогобицького автокранового заводу було порушено провадження у справі про банкрутство, тобто була висока ймовірність повної ліквідації підприємства. За таких обставин, кошти отримали б лише кредитори, чиї вимоги забезпечені заставою, а саме ПАТ «ВТБ Банк» (російський банк), ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку»(банк Олександра Януковича), «ПАТ Укргазпромбанк».

На засіданні 16 жовтня Господарський суд Львівської області виніс рішення, яким оголосив процедуру санації, тобто фінансового оздоровлення з метою запобігання банкрутства підприємства. Також ухвалою  суд зобов’язав арбітражного керуючого забезпечити мінімальний виробничий цикл та охорону заводу, щоб не допустити розкрадання, провести інвентаризацію всього майна, а також скласти план санації, в якому буде визначено першочерговість погашення боргів працівників заводу.

«Оскільки до сьогоднішнього дня підприємством керували власники офшорних фірм, то сьогодні – арбітражний керуючий, за яким пильним оком спостерігає суддя. Це надає відповідні гарантії, отримані від судових органів, про 100-відсотковий запуск роботи підприємства», – зазначають у «Народному контролі».

Фото: matiyko.io.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *