ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрилась виставка рідкісних європейських картин 17-18 століть

|

Раритетні полотна портретного живопису XVII-XVIII ст. упродовж місяця експонуватимуть у Львівській галереї мистецтв. Відсьогодні, 16 жовтня, всі охочі матимуть змогу оглянути унікальні картини на виставці “Зрілість”, організована до 300-річчя Львівської пивоварні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

виставка

На честь ювілею найстаріша українська броварня спільно зі Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Возницького представили громадськості ретельно підібрані роботи митців італійської, іспанської та австрійських шкіл живопису, а також роботи невідомих художників періоду XVII-XVIII століття. Окремі з них лише вперше побачили світ.

З нагоди відкриття виставки організаторів, мистецтвознавців та поціновувачів живопису привітав перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

“Як правило, ювілярам завжди несуть дарунки, проте цього разу відбулося навпаки – Львівська пивоварня подарувала можливість всім бажаючим оглянути унікальні полотна. Дуже символічно, що компанія “Карлсберг” також опікується й мистецтвом та дарує людям можливість оцінити й побачити цікаві твори історичних епох”, – сказав перший заступник.

Зазначимо, що для виставки були обрані портрети зрілих людей, що у свій час досягли найвищого духовного, фізичного й інтелектуального розвитку та визнання у суспільстві. Серед них монахи, імператори, королі та прості люди. Картини експонуватимуться до 16 листопада 2015 року. Ціна вхідного квитка – 10 гривень.

Виставка також отримала підтримку з боку Міністерства культури України та голови Львівської ОДА.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *