Облдержадміністрація планує в наступному році окультурити села Львівщини

|

У вівторок, 13 жовтня, у Львівській облдержадміністрації представили нові проекти та перспективні плани, які реалізовуватиме департамент з питань культури, національностей та релігій уже наступного року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

лода

“Насамперед ми хочемо створити нову модель креації культури в маленьких містах і селах Львівської області, щоб не розвивалося все за принципом “культура в місті”, а потім вона дистанційно доходить чи не доходить до сільських мешканців. Тому значну частину наших заходів переносимо у села Львівщини. От, наприклад, ми створили  концепцію роботи народних домів, які з наступного року уже запрацюють по-новому”, – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Зокрема, двічі на місяць у кожному народному домі відбуватимуться різноманітні мистецькі програми. За участі театралів, письменників, музикантів та спортсменів упродовж року відбудеться понад 34 тисячі культурно-мистецьких заходів. Нова програма народних домів передбачає ще й майстер-класи від художників, пересувні виставки, фотовиставки, транслювання фільмів, національно-патріотичне виховання, спортивні змагання та зустрічі з відомими людьми.

Ще один важливий напрямок роботи департаменту культури ЛОДА – розвиток бібліотечної мережі. За словами Христини Береговської, уже наступного року заплановано оновити бібліотечні фонди і забезпечити книгозбірні проекторами і мультимедійними засобами.

Цікавим також є проект “Славетні українці: торкаючись, бачу”, завдяки якому дітей та людей з особливими потребами залучатимуть до мистецтва. “Студенти Львівської національної академії мистецтв виготовили скульптури видатних українців. Розмальовувати їх будуть глухонімі діти, а люди з вадами зору, торкаючись, зможуть “побачити” визначні постаті. До кожного бюсту буде долучено табличку з відповідною інформацією шрифтом Брайля та аудіозапис. Про відомих українців розповідатимуть Джамала, Олександр Пономарьов, Святослав Вакарчук та інші виконавці”, – пояснила Христина Береговська.

До речі, проект “Славетні українці: торкаючись, бачу” мандруватиме усіма районами Львівщини. Згодом він відвідає й інші області України. Завершиться в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі “Мистецький Арсенал”  в Києві.

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *