ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина вшановує захисників України

|

З нагоди Дня захисника України та 73-ї річниці створення УПА у середу, 14 жовтня, керівництво області, військові, ветерани УПА, громадськість та духовенство вшанували пам’ять захисників української державності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

церква

Урочистості розпочались з молебеню до Богородиці за Україну та її захисників в Гарнізонному Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла. Опісля присутні поклали квіти до Меморіалу невідомому вояку Української повтанської армії, що на вулиці Мечнікова у Львові. На полях почесних поховань Личаківського цвинтаря також вшанували могили Героїв Небесної Сотні, генерала С. Кульчицького та борців за волю України.

Поклали квіти та запалили лампадки й на могилах воїнів АТО, які полягли від рук російського агресора, відстоюючи нашу незалежність. Усі заходи відбулись за участі військовослужбовців роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та у супроводі військового оркестру. Священики також відслужили чин панахиди за усіма загиблими, хто віддав своє життя за нашу державу.

церква1

 

Окремо також додамо, що цього дня віряни молитимуться за Україну в усіх храмах області.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *