ОСТАННІ НОВИНИ

В суботу львівські вулички заповнять «Батяри на роверах»

|

Цієї суботи вулицями Львова вже вдруге проїде велопроменад «Батяри на роверах». Подія об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. За традицією такі ретро-заїзди проводяться два рази в рік – навесні та восени, Львів– не виключення зі своєю унікальною батярською міською культурою початку ХХ ст. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Велозаїзд стартує о 13.00 із площі Музейної (біля Домініканського собору). Для того щоб взяти участь у велопроменаді, необхідно  заповнити реєстраційну форму на сайті.

Кожен зареєстрований учасник матиме змогу отримати пов’язку з унікальним номером, почастуватися наїдками з пікніковогоровера, взяти участь в лотереї серед зареєстрованих учасників, ну і звичайно отримати подарунки за найкращий велосипед, жіночий та чоловічий образи від наших партнерів та спонсорів.

Велопроменад «Батяри на роверах» проїде за маршрутом:

пл.Музейна, вул. Ів.Федорова, вул. Сербська, пл. Ринок, вул. Беринди, вул. Дорошенка, вул.Словацького, вул. Стефаника, вул. Дж.Дудаєва, проспектШевченка, вул. Грушевського, вул. Ів.Франка, пл.Ів.Франка, вул.Ів.Франка, вул. Паркова, Стрийськийпарк, вул. Ів.Франка, пл.Ів.Франка, вул.Ів.Франка, вул. Саксаганського, проспектШевченка, вул.Чайковського, вул. Ковжуна, вул. Вороного, вул. ФеренцаЛіста, вул. Коперніка, вул. Банківська, вул. Дорошенка, вул. Беринди, вул. Галицька, вул. Валова, “МузейІдей”.

Під час маршруту планується зупинка на чаювання/кавування у Стрийському парку.

«Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже п’ять років поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву TweedRun. Метою TweedRun є повернення до витоків велокультури», – розповіла співорганізаторкавелопроменаду та ініціативи RoverChic Валентина Залевська.

До заїзду допускаються будь-які велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі велосипедної моди початку XX століття. Саме в цей час у Львові існувала унікальна батярська культура зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом, а також спостерігалося пожвавлення велосипедного руху -зазначають організатори.

unnamed (17)

Програма другого велопроменаду «Батяри на роверах»

13.00 – збір на площі перед Домініканським собором, проходження реєстрації

14.00 – початок велопроменаду “Батяри на роверах”

16.00 – збір у дворику Музею Ідей, у програмі:
– лекція на тему “Ретро стилі для велопроменаду і не тільки!” від фешн-експертки Лілії Сушко
– нагородження кращого чоловічого та жіночого образу від наших партнерів магазину велосипедних аксесуарів RoverChic та бренду вишуканих та стильних чоловічих аксесуарів GoodFellow
– номінація Найкращий велосипед велопроменаду за участі публіки шляхом голосування та подарунок від BrooksEngland в Україні
– стилізована фотостінка
– виставка велосипедів-учасників велопроменаду
– танцювальний майстер-клас
– напої та частування від “Трапезної” Музею ідей
– виступ джазменів від “LembergDixielandBand”
– грильовані частування з пікніковогоровера
– кінопоказ німого кіно
– лотерея серед зареєстрованих учасників велопроменаду

Фото: організаторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *