ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочали осінню висадку дерев

|

У суботу, 10 жовтня, у Львові стартувала осіння кампанія з озеленення. Загалом, у планах – поява впродовж 2 місяців понад 2300 нових саджанців у всіх районах міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

висадка дерев

Очікується, що найбільшу кількість дерев висадять на території Франківського та Шевченківського районів – загалом, близько 1100.

Так, районні адміністрації міста закупили крупномір, найбільш придатних для висадження у міських умовах порід, зокрема: липу дрібнолисту, гіркокаштан звичайний, клен гостролистий, червонолистий і шаровидний, ясен звичайний, горобину звичайну, калину звичайну тощо.

Поповнилось місто також цінними породами дерев: так, на площі Ринок висадили 6 червоних каштанів Бріоті, такі ж дерева висадять і на площі Яворницького. Натомість вулицю Наукову оновлять сливами Піссарді. Обіцяють закупити також сакури.

Як повідомлялось раніше, поповниться новими насадженнями й площі Святого Юра. Тут заплановано висадити понад 100 саджанців, серед яких: ясен білоцвітний, глід червоноквітковий, декоративні чагарники тощо. На вулицях Любінській, Ливарній, Петлюри та на проспекті Чорновола відновлять рядові посадки.

Не оминуть увагою і заклади освіти: для створення затишку на території шкіл та ліцеїв Львова, ЛКП «Зелений Львів» висадить близько 800 дерев. За словами керівника міського управління екології Андрія Галушки, для цього підприємство надасть саджанці зі свого розсадника.

Фото: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *