ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'янам читатимуть лекції про стосунки, шлюб та сім’ю

|

У четвер, 15 жовтня, о 16.00 у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3) відкриється виставка «Єврейські шлюбні контракти». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради.

Ktubot_poster

На експозиції представлять ктубот – єврейські шлюбні угоди, укладені в Італії XVII-XIX ст. Під час виставки у галереї мистецтв відбуватиметься освітня програма – серія лекцій та дискусій про історичні, соціальні, ґендерні і культурні контексти шлюбу і сім’ї у єврейській та українській традиціях і сьогоденні.

Для обговорення зазначених тем запрошуються спеціалісти, історики та релігійні діячі. Організаторами лекційної програми є Центр міської історії спільно з Львівською національною галереєю мистецтв.

Мова ітиме про те, що таке шлюб і сім’я в традиційному єврейському і українському суспільстві? Чому і для чого виникла традиція шлюбних контрактів в єврейській культурі? Що ми знаємо про єврейські шлюбні обряди і сімейні практики? Які саме уявлення про традиційну українську родину є надто романтизованими? Завершиться програма розмовою про те, чим є шлюб і сім’я сьогодні, і про те, перед якими викликами стоїть інститут сім’ї в сучасному суспільстві.

Паралельно із лекційною програмою для дорослих у Львівській галереї мистецтв триватиме й освітня програма для дітей «Ктубот. І жили вони довго і щасливо…». Упродовж шести занять діти в ігровій формі зануряться в особливості світу традиційного шлюбу. Дев’ять ктубот, експонованих на виставці, стануть матеріалом, на основі якого (через символи, шрифти, стилі, тексти, герби, візерунки та орнаменти) діти дізнаються більше про історію єврейського шлюбу і сім’ї. Потрібна попередня реєстрація: [email protected], +38-097-209-92-67 | Христина Бойко.

Лекції відбуватимуться з 25 жовтня до 22 листопада – щонеділі о 16:00. А перша лекція, під час якої Сергій Кравцов розкаже про експоновану колекцію та її автора Марека Райхенштайна, відбудеться 15 жовтня під час відкриття виставки о 16.00.

Вхід на лекції вільний.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *