ОСТАННІ НОВИНИ

Небайдужих кличуть стати «Очима України» на виборах

|

Громадська організація «ОПІРОРГ» втретє запускає національний проект по контролю за виборами «Очі України» та розшукує спостерігачів. Про це Львівському порталу повідомили організатори проекту.

17

Сьогодні оголошено набір спостерігачів, які за допомогою мобільних додатків opir.org зможуть робити трансляцію потокового відео в день виборів з метою фіксації можливих порушень на дільницях.

У зв’язку з прийнятими змінами до закону «Про місцеві вибори», цього року можливе проведення відео-трансляцій з дільниць спостерігачами. Під час місцевих виборів 2015, «ОПІРОРГ», як громадська організація, має можливість реєструвати власних спостерігачів відповідно до постанови ЦВК.

«Навіть якщо ви не офіційний спостерігач, але прийшли на дільницю і побачили порушення, ви можете це зафіксувати та завантажити в нашу систему. Якщо у вас є відео чи фотодоказ непрозорості виборчої процедури – це вже вагомий аргумент у залі суду», – коментує особливість системи керівник проекту Владислав Грезєв.

Головна особливість проекту «Очі України» – це можливість кожному свідомому громадянину України проконтролювати процедури чесності та відкритості відповідно до затверджених норм в Конституції України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *