ОСТАННІ НОВИНИ

Злочинці, прикидаючись працівниками Ради та Кабміну, видурювали «круглі» суми у держслужбовців

|

Служба безпеки України припинила діяльність організованої злочинної групи, яка за незаконну грошову винагороду обіцяла сприяти у призначенні на керівні посади у державних органах влади. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

сбу

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України спільно зі слідчими міліції та прокуратури міста Києва задокументували факт вимагання у держслужбовця хабара в двадцять тисяч доларів США за допомогу в його призначенні на керівну посаду до одного із органів державної виконавчої влади України.

Трьох членів угруповання було затримано «на гарячому» під час отримання першої частини хабара. Один із зловмисників перебував у загальнодержавному розшуку.

Шахраї використовували підробні посвідчення різних органів влади та представлялись своїм потенційним «клієнтам», використовуючи прізвища високопосадовців, у тому числі Глави Адміністрації Президента України.

Зустрічі проводились поблизу Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів України.

У ході слідчих дій встановлено й інші факти вимагання цією групою осіб грошей за «працевлаштування» на керівні посади до різних органів виконавчої влади країни, у тому числі у Кабінеті Міністрів України, міністерствах та обласних державних адміністраціях.

Під час обшуків у офісі та приватних помешканнях затриманих було виявлено підроблені паспорти громадян України і громадян інших країн, підроблені посвідчення різних державних установ України, документи на призначення низки осіб на керівні посади до органів державної виконавчої влади, документи виборчих комісій. Також вилучено значні грошові кошти та зброю.

У рамках кримінального провадження, відкритого за матеріалами Служби безпеки України, затриманим оголошено підозри про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави.

Фото: СБУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *