ОСТАННІ НОВИНИ

«Жовті добродії» почали переводити львівських школярів через дорогу

|

Перейти через дорогу стане легше. У місті стартувала акція «Жовтий добродій» – львів’яни у жовтих плащах з «льодяниками» в руках переводять дітей через дороги. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

BKV_2487

«Спеціально навчені львів’яни чергуватимуть за 40 хвилин до початку уроків і переводитимуть дітей, які прямують до школи. Ця акція буде довготривалою. У Європі це є звичною практикою», – розповіла керівник кампанії «Безпечне місто» Олександра Паняк.

Як зазначили активісти, акція стартує вже цього тижня біля шкіл №69 (вул. Запорізька, 20), №48 (вул. Рубчака, 8) і №31 (вул. Княгині Ольги, 104). На черзі небезпечні ділянки поблизу шкіл №17 (вул. вулиця Мельника 1/3), №3 (вул. Генерала Чупринки), НВК ім. В.Симоненка (вул. В. Симоненка, 6).

BKV_2524

«Ми обрали небезпечні ділянки доріг біля шкіл з динамічним  дорожнім рухом, де відсутній світлофор. Це – місця підвищеної небезпеки і концентрації  ДТП. Допомога школярам там особливо необхідна», – розповів активіст Мирослав Голяк.

Активісти просять зголошуватись батьків та небайдужих зголошуватися на чергування, адже небезпечних ділянок поблизу шкіл у Львові ще близько 10-ти.

BKV_2545

Довідка

«Безпечне місто» – кампанія з безпеки дорожнього руху, заходи якої спрямовані на зменшення кількості ДТП за участю пішоходів, зокрема, дітей.

Сайт: www.road.safe-city.com.ua

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *