ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова висаджують каштани

|

На площі Ринок перед фасадом Ратуші оновлюють зелені насадження. Зокрема, сьогодні, 8 жовтня, тривають підготовчі роботи з висадки 6-ти нових каштанів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

каштани

За інформацією управління екології та благоустрою ЛМР, нові дерева є більш стійкими до шкідників, а їх висадка продовжить видову традицію зелених насаджень на площі Ринок. Роботи планують завершити сьогодні-завтра.

«Львівські каштани, як і каштани інших міст України, потерпають від ураження шкідником, а саме мінуючої молі. У Львові неодноразово лунали заклики щодо заміни каштанів на інші, більш стійкі до цього шкідника, породи дерев.

Відтак, на пл. Ринок буде висаджено 6 молодих дерев червоноквіткового каштану «Бріоті», що дотримає композиційний ансамбль наявних насаджень і продовжить їх видову традицію на пл. Ринок.

З цією метою сьогодні тут було зрізано два сухостійних каштани. Зараз їх викорчовують, відповідно готуються місця для висадки нових саджанців. Водночас, два крайні каштани по обидва боки фасаду Ратуші залишаються, оскільки їх стан є задовільним», – розповіли в управлінні екології та благоустрою ЛМР.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *