ОСТАННІ НОВИНИ

Малий і середній бізнес України хоче експортувати до ЄС

|

70% опитаних представників бізнесу висловлюють бажання експортувати до Євросоюзу. Водночас 58% фірм вважають, що готові здійснювати експорт до ЄС вже зараз. Такими є основні результати фінансованого Євросоюзом дослідження, що вивчає шляхи підтримки приватного сектору України, Грузії та Молдови у підготовці до встановлення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Представництва ЄС в Україні (Delegation Ukraine EU News).

SONY DSC

У Києві відбувся круглий стіл «Підтримка малого бізнесу у контексті Угоди про створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ)». Під час заходу, зокрема, були представлені результати повного дослідження щодо підтримки Євросоюзом приватного сектору у рамках ГВЗВТ. У дослідженні акцентується увага на впливі Угоди про асоціацію та ГВЗВТ на бізнес; пропонуються практичні рекомендації для малих і середніх підприємств, як отримати користь від можливостей, що їх пропонує тимчасове застосування ГВЗВТ від 1 січня 2016 року – особливо, що стосується доступу на ринки ЄС і впровадження внутрішніх економічних реформ. Для цього дослідження було проаналізовано досвід майже 200 малих та середніх підприємств.

Учасниками дискусії були представники місцевого бізнесу, організації з підтримки бізнесу, місцеві банки, урядовці, зацікавлені особи з Євросоюзу, а також представники з Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Учасники заходу обговорили теми розв’язання ключових проблем, з якими наразі зіштовхнувся малий бізнес в Україні.

Аби знати, наскільки українські малі і середні підприємства готові до змін, що їх принесе ГВЗВТ, варто перейти за таким посиланням (також за ним можна ознайомитися з результатами дослідження).

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *