ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 11 тисяч прикордонників отримали статус учасника бойових дій

|

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби.

прикордонники

Від початку антитерористичної операції на Сході нашої країни статус учасника бойових дій вже отримали більше 11300 прикордонників. В цьому напрямку Держприкордонслужба намагається оперативно розглядати документи військовослужбовців та, у разі наявності правових підстав, не зволікати із прийняттям рішень. На сьогоднішній день опрацьовані вже майже всі документи прикордонників, які мають право отримати статус учасника АТО.

З моменту загострення ситуації в Донецькій та Луганській областях співробітники прикордонного відомства стійко стояли на відповідальних ділянках та  мужньо виконували свої обов`язки. На жаль, під час бойових зіткнень та обстрілів 66 прикордонників загинули. Ще 397 військовослужбовців зазнали поранень.

Протягом 2014-2015 років за мужність та героїзм під час виконання обов’язків в зоні АТО державними нагородами були відзначені більше 600 прикордонників, з яких 62 посмертно. Орденами «За мужність» були нагороджені 152 прикордонники, 30 військовослужбовців відзначені орденом «Богдана Хмельницького» та 5 – орденом «Данила Галицького». Крім того медалями «За військову службу», «Захиснику Вітчизни», «За бездоганну службу» нагороджено 422 прикордонники. Ще понад2350 охоронців кордону отримали відомчі відзнаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *