ОСТАННІ НОВИНИ

Хакери захопили українську патріотичну мережу «Друзі»

|

У патріотичній мережі «Друзі» заявляють про рейдерське захоплення  українського соціального ресурсу невідомими. Про це Львівському порталу повідомляє адміністрація сайту.

15

Згідно з інформацією, в ніч з 1 на 2 жовтня 2015 року близько першої години ночі сайт зазнав хакерської атаки, після якої адміністрація мережі «Друзі» втратила остаточний контроль та доступ до соціального ресурсу.

За словами одного із  власників мережі «Друзі» Юрія Ковальчука, “протягом останніх шести місяців адміністрація мережі отримувала численні погрози у свій бік, однак за відмову співпрацювати з політичною силою «Опозиційний блок» сайт зазнав потужного рейдерського захоплення”.

Адміністратори наголошують, що зараз сайт «Друзі» перенесено та попереджають про можливі провокації. Також адміністрація припускає, що атака невідомих рейдерів – це помста за патріотичне спрямування мережі.

«Ми переконані, що захоплення мережі – це робота проросійських сил, адже «Друзі» виключно українська, патріотична мережа. Також ми звертаємось до губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі із проханням взяти під особистий контроль хід цього розслідування правоохоронними органами. Ми переконані, що захоплення мережі «Друзі» повинно бути розслідуване якнайшвидше», – наголосив Ковальчук.

Відомо, що за фактом захоплення ресурсу вже відкрито кримінальне провадження.

Як відомо, соціальна мережа «Друзі» виникла внаслідок бойкоту російських «Вконтакте» і  «Однокласники». Головною відмінністю від інших соціальних мереж є те, що мовою мережі «Друзі» є лише українська. Ресурс був розроблений у 2014 році групою патріотів, яким небайдужа доля України. Зараз мережа налічує понад 400 тисяч користувачів.

Варто додати, що ще одна українська соціальна мережа «Weua» після серйозних збоїв у роботі перебуває на оновленні і є тимчасово недоступною для користувачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *