ОСТАННІ НОВИНИ

Бойкотний Рух та «Львівхолод» закликають вивести з продажу російські товари

|

Керівництво компанії «Львівхолод» разом з «Економічним бойкотним рухом» зробили спільну заяву, в якій на реальному прикладі показали, що відмовитись від російського цілком реально, після чого закликали власників усіх мереж та членів Української торгової асоціації вивести російські товари зі своїх магазинів. Про це Львівському порталу повідомив голова правління ГО «Економічний бойкотний рух» Олег Радик.

boykot_rasha

Заява була підписана, 5 жовтня 2015 року. Подаємо її текст повністю.

«Сьогодні чимало представників торгових мереж заявляють, що не в змозі вивести російські товари зі своїх магазинів, бо на їх місце немає альтернативи. Але насправді це лише відмовки, які не відповідають дійсності. Бо можливість була і є – потрібне тільки бажання.

Яскравий приклад мережа магазинів «Рукавичка». Маркувати російські товари розпочали ще до прийняття такої вимоги на рівні Львівської міської ради. З червня 2014 року була озвучена принципова позиція керівництва щодо наміру відмовитись від російських товарів. За кілька місяців провели інвентаризацію усього наявного товару та розпочали перемовини з постачальниками. З 1 лютого – повністю вивели з мережі весь товар країни-агресора. Натомість знайшли заміну у вітчизняних або закордонних товаровиробників.

Замість виробництва Росії молочні продукти стали виробництва України; чіпси виробництва України або Польщі; побутова хімія виробництва України, Нідерландів, Польщі; солодощі в прикасовій зоні виробництва Польщі та Нідерландів; косметичні засоби з Італії чи з США; шампуні та рідке мило – з Туреччини; зубна паста та засоби гігієни – з Німеччини, Словаччини, Китаю та В’єтнаму; креми для взуття – з Словаччини та Китаю. За сім місяців життя без російських товарів мережа нічого не втратила і продовжує розвиватися та відкривати нові магазини. Найголовніший здобуток, який отримала компанія пішовши на такий крок, – моральна сатисфакція: не можна перераховувати кошти на українську армію і допомагати ворогу одночасно. Ми довели, що вивести російські товари можливо і готові допомогти зробити це й вам. Тісно співпрацюючи з Економічним Бойкотним Рухом, спільно закликаємо членів Української торгової асоціації та всіх інших власників мереж піти таким же шляхом. Ваші тимчасові незручності та втрати впродож перших місяців відмови від російського з лихвою компенсуються підтримкою вашого колективу та лояльністю покупців.

Маємо чітко усвідомлювати, що продаючи російський товар – підтримуємо економіку агресора і допомагаємо йому закуповувати нову зброю проти наших військових. Можливо, сьогодні ви не відчуваєте війни на собі, але завтра у зоні бойових дій можуть опинитися ваші співробітники, друзі, близькі та рідні люди. Не стійте осторонь, бо ми з ними – один український фронт. Вони виганяють окупанта з нашої землі, а ви можете підтримати їх у цій нелегкій справі і прогнати ворога принаймні з полиць магазинів своїх мереж.

Не закуповуйте товар у агресора, бо за ці гроші він матиме чим стріляти в українців!», – йдеться в заяві.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *