ОСТАННІ НОВИНИ

Україна почала відвід озброєння із зони бойових дій

|

Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив про те, що Україна розпочала процес відведення озброєння калібром менше 100 мм. Про це повідомляє Українська правда.

ато

Процес  розпочато зі складання списків техніки, яка має бути відведена, вони  узгоджуються з ОБСЄ, після чого розпочнеться механічний процес відведення озброєння.

За словами Селезньова, процес відведення озброєння проходитиме у терміни, згідно з мінськими домовленостями та поетапно.

У свою чергу прес-офіцер АТО в Луганській області Руслан Ткачук повідомив, що українські сили наразі в очікуванні наказу про відвід озброєння.

“Станом на 11.00 3 жовтня сили АТО перебувають на оборонних позиціях і очікують сигналу про відвід озброєння. Підрозділам визначені відповідні маршрути та райони дислокації”, – повідомив Ткачук.

Як пізніше повідомив в ході брифінгу спікер АП з питань АТО Андрій Лисенко, озброєння буде відведено на відстань 15 км.

“У другій половині дня буде розпочато рух техніки на визначені для неї майданчики”, – зазначив Лисенко.

Нагадаємо, учора, 2 жовтня під час переговорів у Нормандському форматі, які пройшли за участю президентів України, Росії та Франції Петра Порошенка, Володимира Путіна, Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель, досягнули домовленості віднині розпочати відвід озброєння із зони АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *