ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області побоюються знищення початкової мистецької освіти

|

У Львівській області може бути зруйнованою початкова мистецька освіта. Про це Львівському порталу повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

121214

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська пояснила, що на розгляд Верховної Ради України внесено законопроект «Про освіту», одним із пунктів якого передбачено позбавити мистецьку освіту статусу формальної і присвоїти їй статус неформальної освіти. Через що початкові мистецькі школи будуть позбавлені державного фінансування.

«Щоб не призвести до ліквідації початкової мистецької освіти, необхідно внести правки у дані законодавчі ініціативи. Слід залишити нинішній статус та державне фінансування. Інакше мистецька освіта або перейде у приватні руки, або зникне взагалі», – наголосила Христина Береговська.

«Фактично може трапитися так, що до мистецьких шкіл ходитимуть лише ті діти, батьки яких матимуть можливість за них заплатити. Діти з малозабезпечених родин та сільські діти не матимуть змоги займатися мистецтвом. А цього допустити не можна», – наголосив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Фото: 112.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *