ОСТАННІ НОВИНИ

Як не замерзнути цієї зими: три ідеї для львів’ян

|

До початку опалювального сезону залишилося зовсім недовго. Тому все більше львів’ян та жителів Львівської області замислюється над тим, як зберегти тепло в оселі. Скориставшись найбільшим онлайн-сервісом приватних оголошень OLX.ua, ми відібрали декілька надійних та недорогих варіантів.

Львівська обл

Ідея перша: утеплити фасад житла

У квартирах зазвичай утеплюють зовнішню стіну, вікна та балкон, у приватних будинках можна утеплити всі стіни. Це допомагає зберігати тепло і на 30% зменшує витрати на опалення. Таке утеплення окупить себе вже за 3-5 років. До того ж, як правило, послуга включає безкоштовний виїзд майстра на заміри та консультацію.

Металопластикові вікна в Львівській області коштуватимуть від 500 грн за одиницю.  Суттєві переваги «євровікон» – герметичність та звукоізоляція. Балконний блок можна придбати від 2200 грн.

Ідея друга: автономна система опалення

Якщо центральне опалення не обігріває помешкання належним чином, то можна встановити автономну систему. У результаті опалювальний сезон ви почнете та закінчите тоді, коли вам буде комфортно. Системи автономного опалювання діляться на газові та електричні. Газовий котел коштує від 2900 грн і більше підійде для приватного будинку. Такі котли не рекомендують встановлювати в квартирах вище 10 поверху.

Для квартири найкраще підійде електричний міні-котел вартістю від 1290 грн. Ця модель випускається у кількох варіантах: потужністю від 3кВт до 15 кВт. На 10 кв.м приміщення, висота стель якого становить 3 м, необхідний 1 кВт електроенергії. Виходячи з цього, можна розрахувати, яка потужність котла вам потрібна.

Ідея третя: придбати обігрівач

Таке рішення – найпростіше для жителів багатоквартирних та приватних будинків. На ринку представлені тепловентилятори, конвектори, масляні, ІЧ-обігрівачі та інші типи. Кожен з них має свої переваги та недоліки, у яких розбиратимемось далі.

Найбільш доступними та найдешевшими обігрівальними приладами є тепловентилятори. Вони зручні у використанні, коштують недорого та займають мало місця у квартирі. Нову модель можна придбати за 175 грн. Чим більша потужність тепловентилятора, тим більшу площу приміщення він нагріває. Ціни на моделі з потужністю в 2400Вт стартують від 940 грн.

Масляний обігрівач хоч і нагрівається відносно довго, але добре тримає температуру. У Львові та Львівській області можна знайти нові масляні обігрівачі вартістю від 890 грн.

 

Конвектор дозволяє швидко обігрівати оселю, хоча й дещо підсушуючи повітря. Модельний ряд включає автономні обігрівачі та настінні панелі. Львів’яни можуть придбати його  від 450 до 970 грн.

Інфрачервоні обігрівачі зазвичай не встановлюють в квартирах, адже вони забезпечують тепло лише в окремих зонах. Ефективність терморегуляції приміщення у ІЧ обігрівачів досить низька, тож їх зазвичай встановлюють в офісах та на відкритих майданчиках. Придбати собі такий обігрівач львів’яни можуть від 550 до 1500 грн.

Якщо площа вашої оселі дозволяє, можна встановити декілька стаціонарних ІФ-панелей (1550 грн).

Додатково утеплити житло можна, встановивши систему «тепла підлога». Смужки із теплоелементом монтуються під покриття підлоги і швидко її нагрівають. Це особливо актуально там, де є плитка, оскільки взимку вона не прогрівається лише за рахунок опалення. На OLX можна придбати як окремі елементи (від 430 грн), так і всю систему  (770 грн за квадратний метр).

Якщо ви не готові детально занурюватись в процес монтажних та будівельних робіт, у розділі Будівництво, ремонт на OLX.ua можна знайти спеціалістів. Вони допоможуть утеплити фасад, встановити опалювальні системи, а також виконають ряд інших завдань з ремонту оселі. Пам’ятайте, тепло в будинку – запорука затишку, комфорту і, що важливо, вашого здоров’я.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *