ОСТАННІ НОВИНИ

Медики з Канади безкоштовно оперуватимуть бійців АТО

|

До України прибудуть медики з Канади, щоб безкоштовно прооперувати українських бійців, котрі постраждали у АТО. Про це повідомили активісти на сторінці спільноти «Varta 700» у Facebook.

Kanadski meduki

Вже третя команда канадських медичних фахівців прибуде до України для проведення пластичних хірургічних операцій жертвам Майдану та пораненим на Сході країни військовим, а також для навчання українських фахівців. Місія триватиме з 23 жовтня – до 1 листопада 2015 року у Центральному військовому госпіталі у Києві, що знаходиться по вулиці Госпітальна,18.

Місія організована Канадсько-Українською Фундацією під патронажем Конґресу Українців Канади. Команда з більш ніж 20 медиків повністю складається із добровольців та включає хірургів, анестезіологів та медсестер. Зібрані з усієї Канади лікарі проведуть операції на обличчі та верхніх кінцівках, займуться усуненням постравматичних черепно-лицевих деформацій, дефектів м’яких тканин та рубців. Команду очолює доктор Олег Антонишин – керівник програми черепних травм у дорослих Наукового центру здоров’я у Саннібрук та професор пластичної хірургії Університету Торонто.

Фінансування обох місій здійснюється в основному завдяки фонду “Об’єднані заради України”. До збору коштів, організованого Канадсько-Українською Фундацією у вересні 2014 року, долучилося майже 1 200 громадян, які пожертвували $200 000.

Фото : соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *