ОСТАННІ НОВИНИ

У парку «Знесіння» розвитку виноградарства та створення міського саду

|

Міжнародна громадська організація «GLEN», регіональний ландшафтний парк «Знесіння», громадська організація «Аналітичний центр «За ЕКОрозвиток» у парку Знесіння створили соціально-екологічний проект «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden», аналогів якому немає в Україні. Про це Львівському порталу повідомили в оргкомітеті проекту.

15

Під час цього заходу львів’яни будуть прибирати ділянку в південній частині парку Знесіння від надмірної рослинності та сміття.

16

Метою проекту є підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду.

17

Організатори сподіваються, що в результаті його реалізації буде покращено санітарний стан ділянки, відкриється панорама міста з його вершин, а також відродиться давня культура виноградарства.

18

«Ми хочемо зробити парк таким, яким він був ще у XVI ст. Згідно з принципами урбаністичного садівництва, кожен зможе вирощувати тут виноград, овочі та фрукти як спільні ресурси. Повна реалізація проекту відбуватиметься протягом п’яти років.

19

Розчищення території розпочнеться 10 жовтня о 10.00 – йдеться у повідомленні.

Виставка «Історія садівництва у Львові» та презентація проекту (з окремою програмою для дітей) відбудеться 24 жовтня на Чернечій горі.

Воркшоп заплановано на 25 жовтня. Основна тематика – як вирощувати виноград, для початківців. Локація – вул. Олекси Довбуша, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *