ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові незабаром запрацює муніципальний велопрокат

|

У Львові вже монтують перші 5 терміналів системи муніципального велопрокату – на площі Ринок, біля бізнес-центру «Технопарк» (вулиця Героїв УПА), Аквапарку (вулиця Княгині Ольги), Львівського національного університету імені І. Франка (вулиця Університетська) та Національного університету «Львівська Політехніка» (вулиця Чупринки-Бандери).  Кожен термінал укомплектовують 10-12 велосипедами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

unnamed (8)

Муніципальний прокат велосипедів NextBike – це комерційний проект німецької компанії та її українських партнерів. Компанія має великий досвід велопрокату в багатьох європейських містах. В Україні ж вона вирішила розпочати зі Львова.

За словами співзасновника компанії NextBike Україна Остапа Буденкевича, аби скористатися послугою, необхідною буде реєстрація користувача в системі на сайті nextbike.com.ua. Створюючи акаунт, потрібно буде надати певні особисті дані – замість того, аби щоразу показувати паспорт, – та вказати бажаний тариф. Найбільш економічно вигідним буде тариф на рік, підкреслює він. Послуги прокату оплачуватимуться через спеціальну картку або з мобільного телефону. Самі картки надійдуть у продаж незабаром, про що повідомлять додатково. Ціна місячного поповнення – 120 гривень, тобто вартість 1 години користування велосипедом становить лише 4 гривні, до того ж користувачам надається додатковий бонус – безкоштовні півгодини на день. «Тобто, студент, який встигає за 15 хвилин доїхати до місця навчання і за той же час повернутися назад, не сплатить з картки ні копійки, що дасть йому можливість акумулювати кошти на якісь довші поїздки в наступні дні. Якщо ж користувач їздить більш ніж 1,5 год на день, то карточку доведеться поповнювати частіше, ніж раз на місяць», – пояснює Остап Буденкевич.

Важливо також відзначити, що муніципальний прокат велосипедів розрахований більше на мешканців міста, аніж на туристів, оскільки разовий прокат буде коштувати дорого – 50 грн за годину. Організатори пояснюють це тим, що в ціну вже закладено можливі ризики щодо поломок, пошкоджень абощо випадковими людьми. Тому навіть туристам, які прибувають до Львова на 3 дні, буде вигідніше купувати місячну картку.

Запрацюють встановлені термінали в межах 2 тижнів-місяця. Загалом NextBike Україна планує довести їх кількість до 22. Очікується, що це буде зроблено до березня 2016 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *