ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині взялися за дороги до райцентрів

|

Усі дороги, що ведуть до районних центрів Львівщини, з часом буде відремонтовано. Про це заявив очільник ЛОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

IMG_20150929_133553

Наразі ведеться ремонт траси Львів-Радехів-Луцьк та дороги Сколе-Славське. На відрізку Сколе-Славське  ведеться будівництво основи дороги. Що ж до ділянки поблизу Радехова, то тут основа була в хорошому стані, тому планується замінити лише верхні шари. Проте навіть середній плановий ремонт коштує немало.

IMG_20150929_133453

«Вартість ремонту дороги на Луцьк складає приблизно 190 мільйонів гривень, наразі виконано роботи на 30 мільйонів. Гадаю, що до Нового року нижній шар дороги буде повністю готовий», – заявив Олег Синютка.

Ремонт доріг фінансується завдяки перевищенню плану сплати мита. Кабінет міністрів постановив, що половина суми від перевиконання плану буде відраховуватись на ремонт доріг. Цей експеримент дуже вдало стартував, але протривати він може недовго.

IMG_20150929_134644

«Ми чекали, що у вересні план збору мита перевиконається на 110-120 мільйонів. Таким чином ми чекали отримати близько 50 мільйонів на ремонти доріг за вересень. Проте сьогодні ми отримали недобру звістку від фіскальної служби. Ми почали співпрацювати з митниками та прикордонниками , щоб зібрати на ремонт доріг якомога більше коштів, а вони хочуть підвищити планку норми збору мита, тим самим позбавляючи нас фінансів на ремонт доріг. Я вважаю, що це є саботаж по відношенню до ініціатив президента України та шахрайство по відношенню до тих підприємців, котрі збільшили обсяг сплати податків лише для того, щоб допомогти відремонтувати дороги», – переконаний очільник ЛОДА.

IMG_20150929_133605

Ремонт доріг виконується в два етапи: до Нового року планується завершити ремонт основ та нижнього шару доріг, а вже весною повністю завершити запланований ремонт.

Працівники компанії-підрядника «Онур» запевняють, що дорога не потребуватиме ремонту найближчі три роки. ЇЇ витривалість також буде залежати  від того, в якому стані будуть узбіччя. Адже якщо узбіччя будуть вищими від дороги, то незабаром дорога опиниться у ямі і її розмиватиме вода.

IMG_20150929_143559

Очільник ЛОДА Олег Синютка переконаний, що питання про фінансування ремонту доріг вирішиться на найвищому державному рівні  і усі заплановані роботи буде виконано в строк.

Фото: Ярослав Сиваківський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *