ОСТАННІ НОВИНИ

Як офісні працівники ставляться до колег-переселенців? Результати опитування

|

Українські офісні працівники ставляться до колег- переселенців нейтрально або позитивно. Як показало опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, у більшості з них не було негативних стереотипів щодо співробітників із зони АТО. А ті, в кого були, розвіяли упередження в процесі особистої взаємодії з колегами-переселенцями, передає кореспондент Львівського порталу.

колеги

Як показало опитування hh.ua, у більшості «білих комірців» не було стереотипів щодо співробітників із зони АТО, а якщо й були, то зрештою не підтвердилися. Найменш поширений стереотип стосувався того, що переселенці довго не затримуються на робочому місці. Семеро із десяти відзначили, що від початку були не згодні з цим твердженням. А кожен десятий розвіяв для себе цей стереотип. Також 86% не вважали і не вважають співробітників із зони АТО немотивованими і безініціативними.

Побутує думка, що переселенці — люди з посттравматичним синдромом, закриті й не готові йти на контакт. Так вважали двоє із п’яти офісних співробітників. Проте прихильниками цієї думки лишилася лише десята частина опитаних.

Двоє із п’яти раніше вважали, що мешканці східних регіонів не готові інтегруватися в українське суспільство і розвивати український бізнес. Але лише кожен п’ятий зміг підтвердити це, виходячи із особистого досвіду. І найбільш поширеним стереотипом було те, що для співробітників-переселенців більше значення має розмір зарплати, ніж цікава робота. Майже половина були згодні з цим твердженням, і третина лишилася при своїй думці.

У більшості випадків «білі комірці» не мають негативного ставлення до колег-переселенців. Тільки один із шести вважає, що вони створюють додаткову конкуренцію на ринку праці. Майже кожен другий ставиться до переселенців нейтрально, ніяк не виділяючи їх із-поміж інших колег. А двоє із п’яти співчувають людям, що вимушені радикально змінювати своє життя, і вважають, що вони, як ніхто інший, потребують роботу.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2015 році. В опитуванні взяли участь 1529 респондентів із різних регіонів України.

Фото: www.edna.bg

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *