ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові балакатимуть про переселенців

|

У понеділок, 28 вересня, у Львові в книгарні «Є»відбудеться дискусія щодо проблем переселенців у Львові та за кордоном. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

переселенці

Конфлікт, який розгорівся на сході України та майже безперервні бойові дії впливають не тільки на громадян, які все ще мешкають у зоні АТО, але й на все українське суспільство. Вимушений переїзд майже 2 млн внутрішньо переміщених осіб (ВПО) із Донбасу та Криму спричинив напруженість та непорозуміння між місцевими жителями й переселенцями. ВПО часто сприймають як конкурентів на ринку праці чи на ринку нерухомості, на них часто транслюють стереотипи й упередження. Їх якнайшвидша інтеграція в суспільство та вирішення конфліктів між ними й рештою населення грають ключову роль щодо майбутнього України.

Інститут міжнародних відносин у сфері культури (ifa) у співпраці із Берлінською громадською організацією «CRISP», Міжнародною мережею журналістів та медіаініціатив з ЄС та Східної Європи n-ost та українськими громадськими організаціями стартували відповідні проекти в Україні. Започатковані проекти мають на меті сприяти суспільному діалогу та примиренню, вирішенню конфліктів та подоланню численних упереджень, стереотипів щодо ВПО.

Саме тому 28 вересня 2015 року у Львові відбудеться подіумна дискусія, присвячена вищезгаданим темам і проектам. Основна увага приділятиметься передумовам та можливостям успішної політики щодо переселенців як в Україні, так і за кордоном (наприклад, у Німеччині).

Програма:

18.00 Реєстрація учасників

18.30 Вітальне слово від Мирослави Дякович, Почесного консула Федеративної Республіки Німеччина у Львові

18.40. Подіумна дискусія. Учасники:

Урбан Бекман, Інститут міжнародних відносин у сфері культури (ifa), керівник відділу «Діалоги», м. Штутгарт;

Юрій Підлісний, заступник голови Львівської обласної держадміністрації з гуманітарних питань;

Саломе Аст, Міжнародна мережа журналістів та медіаініціатив з ЄС та Східної Європи n-ost, м. Берлін;

Алім Алієв, журналіст, аналітик, громадський діяч та менеджер освітньо-культурних проектів, співзасновник громадської ініціативи “Крим SOS”, м. Львів;

Флоріан Дункель, громадська організація «CRISP», м. Берлін.

Модератор — Вікторія Бриндза, старший аналітик аналітичного відділу консалтингової компанії Pro.mova, соціологигня, учасниця Унівської та Несторівської груп, м. Львів.

Робочі мови дискусії — українська та німецька із синхронним перекладом. Прохання зареєструватися до 25 вересня 2015 р. за адресою: [email protected].

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *