ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська прокуратура допомагає дітям захистити майно

|

Цьогоріч органами прокуратури Львівської області до суду пред’явлено 11 позовів на загальну суму 200 тис грн з метою поновлення житлових та майнових інтересів дітей соціально-незахищених категорій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

діти і гроші

Так, прокуратура Радехівського району звернулась до суду для захисту права на спадщину 4 неповнолітніх сиріт. В останніх були об’єктивні перешкоди для набуття спадкових прав на квартиру в нотаріальному порядку у зв’язку з тим, що мати дітей за життя не оформила відповідних документів. Відтак, лише після втручання прокуратури судом визнано право власності на це помешкання за сиротами.

Аналогічно, набрало законної сили рішення суду за позовом прокуратури Буського району, поданим в інтересах дитини-сироти, про визнання за нею права власності на земельну ділянку площею 2,8 га. Територія була зареєстрована за її померлим батьком, однак оригінал державного акту на право приватної власності був втрачений.

Також, судом задоволено позов прокуратури Турківського району про визнання за 3 сиротами права власності після смерті батьків на житловий будинок у с.Головське, оскільки в останніх на це майно були відсутні правовстановлюючі документи.

Загалом, у поточному році судами області задоволено 5 позовів вказаної категорії на суму понад 100 тис грн, поданих органами прокуратури на захист прав неповнолітніх.

Фото: detky.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *