ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового приховують проекти рішень міської ради

|

У Львівській мерії приховують інформацію про проекти рішень міської влади. Сьогодні чиновники відмовилися надати публічну інформацію, для громадської організації «Свідомі – Львів», яка цього тижня запускає сайт із досьє про роботу й компромат на кожного депутата ЛМР. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив керівник ГО «Свідомі – Львів» Іван Яцишин, передає кореспондент Львівського порталу.

32

За словами І. Яцишина, на сайті публікують дані про корупційні дії та порушення зафіксовані у сфері державних закупівель Львівської міської ради.

«Спершу ми плідно розпочали нашу роботу з ЛМР. Навіть співпрацювали із депутатами Львівського міської ради, які успішно надавали нам проекти рішень міської влади, але сьогодні наша співпраця припинилася, із незрозумілих причин», – повідомив Іван Яцишин.

Також, за його словами, від імені ГО було оформлено запит до секретаря Львівської міської ради, щодо безпосереднього надання «Свідомим» проектів рішень ЛМР, для їх аналізу та надання рекомендацій.

34«Наш запит був оформлений згідно чинного законодавства України «про громадські об’єднання», де надається право залучати до процесу формування і реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення громадських організацій… За законом громадські організації мають право отримувати публічну інформацію, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень. Вже пів місяця пройшло, а відповіді досі немає. Щоправда отримали відписку, що «не належить до повноважень міського голови вирішення цього питання, а належить до компетенції секретаря ради». Хоча ми скерували звернення згідно ієрархії владних представників, де міський голова міг принаймні дати своє доручення. Відтак розсилку проектів рішення та порядку денного засідань ЛМР ми не отримуємо. Хоча попередні відповіді на запити, щодо діяльності депутатів і проекти рішень ми отримували впродовж двох днів. Чомусь сьогодні місцева влада не захотіла надавати нам таку інформацію», – сказав Іван Яцишин.

Водночас, він припускає, що таке рішення у мерії не випадкове, адже напередодні місцевих виборів платформа публікує дані про реальну діяльність кожного чиновника ЛМР.

Варто нагадати, що “Свідомі” це громадська платформа, яка діє також  у Києві, Одесі та Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *