У Львові триває форум з кримінальної юстиції

|

Перший Львівський форум з кримінальної юстиції зібрав чимало науковців та практиків з усієї України. Небайдужими залишились і їхні закордонні колеги з Іспанії та Сполучених Штатів Америки. Цей захід не став щорічною черговою конференцією, а знаменував новий етап у діяльності науковців та практиків. Про це Львівському порталу повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС.

unnamed (2)

Співорганізаторами наукового заходу виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Львівський державний університет внутрішніх справ та юридичний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка. Тема наукового заходу – «Кримінальна юстиція в Україні: виклики та перспективи в світлі конституційної реформи» – більш, ніж просто актуальна, а його висновки можуть мати вагомий внесок у процес реформування кримінальної юстиції.

unnamed (3)

Вітаючи учасників з початком роботи Львівського форуму, Роман Благута підкреслив, що ті положення, які стають предметом дискусії, завжди є цікавими в перспективі наукових досліджень та розробки нових якісних нормативно-правових актів. «Цей предмет дискусії є також основою забезпечення якісної освіти. Саме завдяки якісній освіті, фаховій підготовці майбутніх правників ми можемо сподіватися на їхню майбутню якісну та професійну роботу, і впровадження реформ не лише декларативно», – зазначив перший проректор.

unnamed (4)

На новий лад роботи налаштував своїх колег доктор юридичних наук, професор Вячеслав Навроцький, окресливши провідні ідеї новоствореного форуму:  «Ми прийняли рішення оформити існування форуму як об’єднання громадян, яке матиме принаймні три основні форми. Перша – віртуальна: у планах створити сайт, на якому можна обговорити тематику різноманітних наукових досліджень, а також сформувати «живу» бібліографію. Інша форма – періодичні зустрічі, і ми не хочемо обмежуватись лише кримінально-матеріальним правом. Третя форма – це місце, куди кожен охочий зможе прийти, поспілкуватись, заявити про свої проблеми та отримати фахову допомогу. Не буде формального членства і членських внесків. Передбачається, що будуть люди, які хочуть працювати, і ми запрошуємо до роботи та спілкування не лише представників Львівщини», – зазначив Вячеслав Олександрович та побажав учасникам форуму успіхів у роботі.

unnamed (1)

Другий робочий день форуму, який відбудеться завтра.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *