ОСТАННІ НОВИНИ

Два українські фільми номіновані на "Європейський Оскар"

|

Стрічки “Все палає” та “Під електричними хмарами” змагатимуться за приз Європейської кіноакадемії. Про це повідомляє Еспресо.TV, передає кореспондент Львівського порталу.

оскар

Документальна стрічка “Все палає” та ігрова “Під електричними хмарами” висунуті на здобуття премії Європейської кіноакадемії.

Картина українських режисерів Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова “Все палає” у категорії документальних фільмів змагатиметься з такими всесвітньовідомими стрічками, як “Погляд тиші” Джошуа Оппенгаймера та фільмами авторів із Швейцарії, Данії, Іспанії, Угорщини та інших країн. “Все палає” – перша повнометражна документальна робота режисерів. Музику до фільму написав київський композитор Антон Байбаков.

Фільм “Під електричними хмарами” Олексія Германа в категорії ігрових стрічок боротиметься з польською кінокартиною “Тіло” Малгожати Шумовської, “Клас корекції” Івана Твердовського (Росія), “Голуб, який сидів на гілці та міркував про життя” Роя Андерсона (Швеція, Франція, Німеччина, Норвегія), “Казка казок” Маттео Гарроне (Італія, Великобританія, Франція) та іншими. “Під електричними хмарами” знята у копродукції України, Росії та Польщі. Стрічка вже здобула “Срібного ведмедя” міжнародного кінофестивалю “Берлінале”. Також була відзначена роботу українського кінооператора-постановника Сергія Михальчука та його російського колеги Євгена Прівіна.
Минулого року приз Європейської кіноакадемії здобула українська стрічка “Плем’я” Мирослава Слабошпицького. Це був перший “Євро-Оскар” в історії України.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *