ОСТАННІ НОВИНИ

Перинатальний центр у Львові запрацює вже з наступного року

|

Перинатальний центр у Львові, який не працює вже протягом декількох років буде здано в експлуатацію до кінця наступного року. Про це розповів очільник Львівської ОДА Олег Синютка, інформує кореспондент Львівського порталу.

«19 вересня виповниться 2 роки, як центр перестав працювати. Усьому персоналу запропонували роботу в обласній лікарні на 0,25 ставки. Частина персоналу звільнилася і знайшла нове місце роботи, а частина чекає на відновлення роботи центру», – розповів лікар – анастезіолог Олег Гайдук.

DSC_7651

DSC_7660

За словами очільника області, відновлювальні роботи в центрі  вже розпочалися та мають закінчитися до кінця наступного року.

«Ми пройшли дуже довгу і складну бюрократичну процедуру. Цього року ми плануємо повністю завершити роботи на двох корпусах і закінчити проведення внутрішніх комунікацій. Вже наступного тижня кількість працівників зросте до 100, також збільшиться кількість необхідної техніки. Наступного року ми передбачимо додаткові кошти для введення Перинатального центру в експлуатацію», – розповів очільник ЛОДА Олег Синютка.

DSC_7654

DSC_7636

Як виявилося, реставрація Перинатального центру обходиться не дешево, зазначив О. Синютка.

«Наразі з держбюджету виділено 45 мільйонів гривень. Також виділено кошти і з обласного бюджету. Я особисто контролюю ведення робіт та відповідаю за їхній результат», – додав Олег Синютка.

На думку персоналу центру, відновити його роботу вкрай необхідно.

DSC_7628

 

DSC_7631

«Наш центр може приймати чотири тисячі пологів на рік та проводити таку ж кількість необхідних операцій. 1 квітня 2016 року нашому центру виповниться 30 років, і ми дуже сподіваємося, що до цього часу ми працюватимемо на своїх місцях», – кажуть працівники Перинатального центру.

Фото: Ярослав СИВАКІВСЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *