ОСТАННІ НОВИНИ

Роботодавці не мають упередженого ставлення до переселенців, – опитування

|

Більшість українських роботодавців у разі працевлаштування переселенців із зони АТО схвально відгукуються про цей свій досвід. Про це Львівському порталу повідомили у експертно-аналітичному центрі HeadHunter Україна.

sobesedovane na rabotu

У трьох з п’яти компаній такі співробітники успішно пройшли випробувальний строк та були прийняті на роботу, а в кожній восьмій – переведені на більш високу посаду. Майже в кожному другому колективі до переселенців ставляться так само, як і до інших співробітників.

Однак у ряді випадків побоювання роботодавців були небезпідставними. У кожній десятій компанії співробітник-переселенець, пропрацювавши деякий час, повертався в рідне місто. А у 6% компаній звільнення було пов’язано з тим, що у працівника не виходило якісно виконувати свої обов’язки. І лише одиниці не змогли влитися в колектив через політичні або інші розбіжності.
За спостереженнями майже кожного другого «білого комірця», співробітники-переселенці нічим не відрізняються від інших співробітників компанії. Кожен четвертий зазначив, що вони більш працьовиті і мотивовані. Кожен п’ятий вважає, що працівники із зони АТО краще виконують свої обов’язки, ніж інші працівники. А в кожному восьмому випадку вони готові виконувати ту ж роботу за більш скромну зарплату.

Менше десятої частини офісних співробітників вважають переселенців недостатньо працьовитими й мотивованими. 8% говорять про те, що їх колеги з неспокійних регіонів менш якісно виконують службові доручення. І лише четверо зі ста опитаних впевнені, що вони претендують на більш високу зарплату, ніж інші співробітники.

Довідка

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у серпні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1529 респондентів з різних регіонів України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *