ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця планує возити до Європи вантажі з Китаю

|

Поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» буде перевозити вантажі з Китаю до Європи. Відповідний протокол був підписаний під час наради керівників залізниць Казахстану, Азербайджану, Грузії та України з питань формування конкурентоздатних тарифних умов на перевезення вантажів за напрямком Азія – Європа – Азія 11 вересня 2015 року в Одесі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

вікінг

«Нинішній стан українських залізниць має достатній запас міцності і дозволяє безпечно перевозити вантажі та пасажирів. Сьогодні у процесі реформування залізничної галузі України ми переходимо на європейські моделі управління, що дозволяють нам більш якісно формувати тарифи та організовувати перевізний процес. Усе це сприятиме розвитку транзитного потенціалу України», – заявив в. о. генерального директора Укрзалізниці Олександр Завгородній. Він наголосив, що Україна може сприяти розвитку транспортних коридорів та зменшувати час доставки вантажів у будь-якому напрямку.

Залізничники опрацьовують технічні питання модернізації рухомого складу для контейнерних перевезень та спільно з Мінінфраструктури України введення змін у порядок роботи паромного сполучення. Як зазначив Завгородній, ці питання будуть вирішені впродовж наступних двох місяців. Крім цього, обговорили також можливості вантажної бази, маршрути, технологічні умови організації перевезень та визначили «вузькі місця» та перешкоди, що можуть гальмувати організацію контейнерних поїздів.

Довідка

Поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» почав курсувати у 2003 році. Учасниками проекту є Україна, Білорусь, Литва, Латвія а з 2012 року і Болгарія. Загальна довжина маршруту Іллічівськ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Драугісте (Литва) становить 1766 км. Комісія Європейського Союзу по транспорту визнала поїзд «Вікінг» кращим проектом 2009 року з перевезення вантажів.

Обсяги перевезень контейнерів у складі поїзда комбінованого транспорту «Вікінг» за 8 місяців 2015 року становлять 3920 контейнерів, що більше відповідного показника 2014 року на 52%.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *