ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогорічний фестиваль «Червона рута» пройде в прифронтовій зоні

|

Всеукраїнський фестиваль «Червона рута» цього року прийме у Маріуполі. З 18 по 20 вересня тут змагатимуться 350 виконавців з усіх регіонів України (зокрема Криму), української діаспори Канади, Америки, Австралії та Європи. Про це пише Урядовий кур’єр, передає кореспондент Львівського порталу.

рута

«Фестиваль «Червона Рута» у Маріуполі — це дієва зброя в інформаційній та культурній війні на сході України. Саме це місто стоїть на межі між миром і розрухою. Саме в цьому місті найпотрібніша підтримка й популяризація українського духу, ідей та культури. Заходи відвідають понад 50 тисяч глядачів», — повідомляє дирекція фестивалю.

Змагання пройдуть відразу в шести найпопулярніших музичних жанрах (сучасної бардівської патріотичної пісні, популярної, сучасної танцювальної, експериментальної та рок-музики, українського автентичного фольклору). Спеціально для участі у фестивалі молоді музиканти створять і виконають майже 300 нових пісень українською мовою. Відбудеться й гала-концерт лауреатів попередніх років. Усі заходи фестивалю, як завжди, будуть безкоштовними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *