ОСТАННІ НОВИНИ

Осінь у Львові: топ-10 подій

|

Hv63Le

Очікувані, гастрономічні, яскраві, музичні, традиційні, модні та інноваційні. Видання про події «ОТ-ОТ» підшотувало добірку десяти подій, які обіцяють бути найцікавішими у осінньому Львові, інформує кореспондент Львівського порталу.

10-13 вересня — Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові (Львівський палац мистецтв, Коперника, 17). Тут можна придбати цікаву літературу, а також завітати на зустрічі з видатними письменниками та іншими діячами культури. Цьогоріч Форум уперше відвідають автори з Зімбабве, Китаю і Єгипту, а також з Білорусі, Бразилії, Естонії, Ізраїлю, Латвії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Росії, Сербії, Фінляндії, Франції.

форум

24-27 вересня – Lviv Coffee Festival (Львівський Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17), пл. Ринок, пл. Музейна). На каву до Львова збирається вся Україна, тому невипадково що саме тут проводиться найбільша подія кавової індустрії LVIV COFFEE FESTIVAL. Традиційно, в рамках фестивалю відбудеться тур кав’ярнями Львова, Кавова велоМИЛЯ, виставка кавового обладнання та аксесуарів КаваEXPO, Кавовий ярмарок та ін.  Новинками фестивалю стане презентація 200 тис. фірмових фестивальних горняток, виставка кавових горняток різних епох від київського ресторатора і колекціонера та виставка раритетних кавоварок. Ще одна новинка Lviv Coffee Festival – «Кубок Юрія Кульчицького», за який змагатимуться барісти-зірки. Спеціальним гостем фестивалю стане італієць Давіде Берті – чемпіон світу 2015 року з приготування кави у джезві. Кавова зірка, під час відкриття свята, зварить каву у величезній 20 літровій джезві.

кава

2-4 жовтня – Lviv IT Arena (стадіон Арена Львів). Одна з найбільших ІТ конференцій України, яка обіцяє зібрати понад 1200 учасників та більше 100 спікерів з України та світу, які розкажуть про головні ІТ тренди. У рамках конференції відбудеться ряд унікальних для України подій, таких як виставка сучасної техніки – Hi Tech Expo. На ній учасники зможуть ознайомитись із низкою  інноваційних ґаджетів: від літаючих дронів до роботів.

wLRAGd_600w_350h

16-18 жовтня – Національне Свято Шоколаду (Львівський Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17). Всеукраїнська подія, яка вже вісім років поспіль збирає найкращі солодкі бренди та виробників шоколаду ручної роботи України. Протягом трьох днів Свята Шоколаду діють Шоколадний Ярмарок, Галерея скульпторів, які майстерно відтворять із шоколаду відомі пам’ятки архітектури Львова, Шоколадне Місто, а для маленьких відвідувачів шоколадного фестивалю – «Дитяча шоколадна країна».

шоколад

23-25 жовтня – Свято Сиру і Вина (Львівський Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17).  У 2015 році Свято сиру і вина вже вчетверте пройде у Львові. За ці роки воно стало одним з іміджевих свят міста Лева та здобуло широкий резонанс у ЗМІ. Традиційно Свято сиру і вина у Львові розпочинається відкриттям Великої давильні винограду. Невід’ємною частиною проведення кожного Свята є Ярмарок сиру та вина, дегустації від провідних винних брендів, а також відзначення Дня Сирника.

Сир

29 жовтня – 1 листопада – Lviv Fashion Week (Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького). Ще один проект, що проводиться за стандартами світових тижнів моди. Учотирнадцяте захід порадує львівських модників та модниць. Своє бачення весни-літа 2015 продемонструють іноземні та українські дизайнери. В основному розкладі демонструються сезонні колекції ready-to-wear.

фешн вік

8-9 листопада – Андрій Макаревич з програмою Yiddish Jazz (Львівська опера). Легендарний рокер та бунтар, засновник та лідер групи «Машина Времени», Андрій Макаревич представить у Львівській опері свій новий проект! Ви почуєте найпопулярніші пісні на ідиш, російській та англійській мовах, а також старі хіти та улюблені пісні у виконанні Андрія Макаревича у супроводі геніальних джазових музикантів!

Макар

13-15 листопада – Фестиваль Свічок (площа Музейна(біля Домініканського собору). Цьогоріч фестиваль проводитимуть вдруге. Родзинкою на це раз стане кування велетенських підсвічників. Окрім цього організатори заходу, Львівська свічкова мануфактура, планують освітити свічками із вікон мешканців навколишніх будинків всю площу, щоб із кожної оселі передати тепло та затишок на вулиці міста. В ці дні для відвідувачів проведуть майстер-класи з виготовлення та ручного розпису свічок. Тож кожен охочий зможе створити свічку власними руками. Протягом фестивалю у «Львівській свічковій мануфактурі» діятимуть знижки від 20% на весь асортимент товару.

свічки

13-15 листопада –  Фестиваль «Ніч у Львові». Протягом 3-ох ночей львів’яни та гості міста зможуть відвідати храми, музеї та інші сакральні місця міста у нічний час. Крім того, в рамках заходу покажуть театральні вистави і постановки, відбудуться виступи музичних гуртів, оркестрів тощо.

ніч

26-27 листопада – Міжнародний форум «Перемагай з Левом!» (Будинок вчених (вул. Листопадового Чину, 6). Провідний захід туристичної індустрії в Україні, який організовується з 2009 року та є місцем зустрічі експертів у галузі туризму, керівників успішних туристичних напрямків, топ-менеджменту компаній України та спеціалізованих медіа, платформа для нових партнерств та нових ідей для розвитку бізнесу та туристичних напрямків.

лев

 

Фото:  vsiknygy.net.ua, lviv.glo.ua, www.lviv.tv, tvoemisto.tv, www.lvivtoday.com.ua, www.gazeta.ru, inlviv.net, afishalviv.net, lvivconvention.com.ualviv.glo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *