ОСТАННІ НОВИНИ

15 підприємців-переселенців виграли кошти на розвиток власного бізнесу на Львівщині

|

ГО «Клуб Ділових Людей» та Міжнародний фонд «Відродження» завершили перший етап проекту для переселенців «Новий відлік». Організатори розповіли на прес-конференції про поточні результати, а також представили 15 учасників, які отримають грант у розмірі до 100 000 грн на розвиток власного бізнесу, передає кореспондент Львівського порталу.

грант

Проект «Новий відлік» стартував 1 червня 2015 року і призначений для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької, Луганської областей та АР Крим, які мають намір розпочати або продовжити власну справу. Унікальність проекту в тому, що учасники отримають не лише можливість фінансової підтримки бізнесу, а й якісне бізнес-навчання, бізнес-супровід та фахову допомогу в реалізації власної бізнес-ідеї.

Голова ГО «Клуб Ділових Людей» Микола Савуляк розповів про відбір учасників, що мали можливість навчатись у професіоналів.

«Ми отримали 153 заявки з проектами, з яких попередньо було відібрано  64 учасників. Потім ці учасники проходити інтенсивний курс навчання у Громадській школі бізнесу. По завершенню курсу 52 особи захистили свої бізнес-плани, з який вже безпосередньо відібрали 15 переможців. Цим щасливчикам фонд «Відродження» надав фінансову допомогу для розвитку власного бізнесу. Гроші вже є на рахунку нашої громадської організації і впродовж двох тижнів, після налагодження всіх юридичних і бухгалтерських нюансів, гроші підуть на купівлю необхідного підприємцям обладнання», – сказав Микола Савуляк.

Також голова «Клубу Ділових Людей» назвав основні критерії відбору серед підприємців-переселенців.

«В нас було 10 основних критеріїв, за якими ми обирали переможців гранту, проте всі вони формуються на трьох основних поняттях: бізнес-проект, сама людина і що вона вже зробила та користь від підприємства», – зазначив він.

Директор Ресурсного Центру Бізнесу Володимир Худо, здивований наскільки серйозно люди підійшли до конкурсу та не очікував, що будуть саме такі переможці.

«Серед переможців є 9 жінок та 6 чоловіків. Більшість проектів спрямовані на надання послуг, а не на виробництво. Що важливо, що половина, а точніше 7 учасників, прийшли до нас вже з існуючим підприємствами. Проте було й 8 стартапів», – розповів Володимир Худо.

Всі 15 підприємців мали якусь свою, унікальну ідею: мобільні кафе, еко-ферми, тощо. Одна з переможниць поділилась своїми враженнями від конкурсу.

«Коли я йшла на цей проект, я навіть не думала, що зможу перемогти. Мені було дуже цікаво навчатись, я дізналась дуже багато корисної інформації, з іншої сторони подивилась на свою справу. Цим бізнесом я займаюсь разом з чоловіком, з яким перевезли бізнес з рідного Севастополя: ми розводимо собак, алабаїв. Ми будемо розвиватись на користь Львова і прекрасних людей, що тут живуть», – сказала пані Оксана.

Фото: dr.ck.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *