ОСТАННІ НОВИНИ

Польський реабілітаційний центр створив спеціальну програму для українських військових  

|

Вісім військовослужбовців із частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, 14 окремої механізованої бригади та 24 окремого штурмового батальйону «Айдар» вирушили для лікування та посттравматичної реабілітації до Республіки Польща. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі Львівського Регіонального медіа-центру МО України.

unnamed

За даними прес-лужби, ці солдати та офіцери отримали важкі поранення під час запеклих боїв на Сході України і після проведених хірургічних операцій потребують фахового відновлення можливостей організму.

Здійснити солдатську мрію допомогли українські волонтери та громадяни Польщі. Завдячуючи їхнім спільним зусиллям та приватній ініціативі фахівців реабілітаційно-рекреаційного центру «Добрий брат», який розташовано у місті Осек на півночі Польщі, вдалося започаткувати відновлювальну програму спеціально для бійців АТО.

Зі слів представника центру пана Якуба Марковського, установа спеціалізується на відновленні після складних травм опорно-рухового апарату та хребта.

«В середньому, лікувально-реабіліаційна програма розрахована на три тижні. Але, у залежності від характеру отриманих травм та поранень, лікування може тривати й до півроку», – зазначив Якуб Марковський .

У «Доброму браті» пройшов відновлення вже 61 учасник АТО. Польські благодійники наголошують, що це не остаточна межа і вони готові прийняти до себе ще мінімум сотню наших бійців.

Додамо, що курс реабілітації у польській клініці коштує близько 700 євро із розрахунку на одну людину. Кошти на лікування зібрали небайдужі активісти. Основну частину витрат взяла на себе польська громада.

Фото: прес-служби Львівського Регіонального медіа-центру МО України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *