ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині передвиборча кампанія розпочалась з порушень

|

Передвиборча агітація в у Львівській області розпочалася задовго до її офіційного старту. Згідно із Законом «Про місцеві вибори» така агітація повинна розпочинатись після старту виборчої кампанії (5 вересня) та після відкриття кандидатами своїх виборчих фондів. Про це сьогодні, 9 вересня, на прес-конференції  розповіла голова правління Львівського КВУ Соломія Саврук, передає кореспондент Львівського порталу.

вибори

Як вже заведено в Україні, передвчасну політичну агітацію можна було зустріти на всеможливих зовнішніх носіях.

«Фактично усі партії розпочали передвиборчу агітацію завчасно. Вони  розміщували свою рекламу на біл-бордах, сіті-лайтах,  а так само  вони ставили агітаційні намети, де розповсюджували свої  газети . Особливо активно  це відбувалося у населених пунктах області, у районах», – розповіла Соломія Саврук.

За її словами, у зовнішній рекламі не було прямих закликів голосувати на ту чи іншу партію чи кандидата – на людей впливали емоціями.

«Не звучали з цієї зовнішньої реклами прямі заклики голосувати за ту чи іншу партію, але  були вітання з Днем Незалежності, були різні  соціального типу заклики», – наголосила Соломія Саврук.

До слова, у новому законі «Про місцеві вибори» не передбачається жодної санкції покарання для тих політичних сил, які знехтували нормами ведення політичної агітації та розпочали її раніше, ніж прописано у законі. Відтак, порушення фіксуються лише на словах.

Довідка.

В українському законодавстві немає чіткого визначення «політичної реклами», яка є лише частиною передвиборчої агітації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *