ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці Львівщини спіймали "пірата" крупного масштабу

|

На Львівщині правоохоронці викрили кіберзлочинця-адміністратора сайту, на якому розміщувалися фільми та аудіо файли для скачування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

пірат

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області встановили, що один із веб-сайтів надає можливість своїм користувачам незаконно, без дозволу правовласника та в порушення вимог Закону України «Про авторське право і суміжні права» відтворювати і розповсюджувати велику кількість аудіовізуальних творів, у тому числі новинки кінопрокату.

Таким чином були порушені права компаній–членів MPA (Motion PicturesAssociation): Disney, Paramount, Twenties Centuries Fox, Universal Pictures,Sony Pictures, Warner Bros, а також українських компаній-кінодистриб’ютерів:Ukrainian Film Distribution, Кіноманія, Галеон кіно, Гемені, Вольга Україна та Каскад Україна.

«Ми встановили, що вказаний сайт адмініструє 25-річний мешканець одного з міст у Львівській області, якому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України», – розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Олег Кріп.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп’ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили системні блоки, ноутбук та жорсткий диск. Слідство триває, невдовзі суд обере для підозрюваного міру запобіжного заходу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *