ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники вчитимуться на Львівщині ліквідовувати наслідки катастроф

|

Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Євроатлантичний координаційний центр реагування на катастрофи з 21 по 25 вересня проводитимуть у Львівській області спільні міжнародні польові навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру «УКРАЇНА-2015». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС.

l11

У міжнародних навчаннях візьмуть участь більш ніж 1100 учасників із 30 країн-членів та держав-партнерів НАТО.

Команди з 6 країн-членів та 8 держав-партнерів НАТО візьмуть участь у навчаннях, а також 9 країн надішлють своїх офіцерів для роботи в Штабі навчань. Також очікується близько 60 спостерігачів високого рівня із 21 країни світу.

Як інформують у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій, авчання «УКРАЇНА-2015» дозволять країнам-членам і державам-партнерам НАТО на практиці відпрацювати механізми реагування на надзвичайні ситуації різного характеру та сприятимуть підвищенню злагодження дій рятувальних команд в умовах надзвичайних ситуацій.  В ході навчань країни-члени і держави-партнери НАТО практикуватимуть процедури і можливості для того, щоб поліпшити здатність країни реагувати на катастрофу. Навчання також сприятимуть зміцненню державного потенціалу країни для ефективної координації заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха.

За сценарієм навчань буде імітовано обвал сіркової шахти, спричинений вибухом газоповітряної суміші. Вибух буде генерувати сильні локалізовані сейсмічні хвилі, що спричинить велику кількість жертв і значні пошкодження критичної інфраструктури, у тому числі хімічні розливи та інцидент з радіаційними речовинами.

Починаючи з 2000 року, це вже п’ятнадцяті польові навчання, які проводяться Євроатлантичним координаційним центром реагування на катастрофи.

Фото: site26.mns.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *